به گزارش مشرق، قیمتها در بازار کاغذ دوباره با افزایش مواجه شدهاند و به بالاترین قیمت خود در چند سال اخیر رسیدهاند. بر این اساس قیمت هر بند کاغذ چاپ و تحریر با گرماژ ۷۰ گرم و ابعاد ۷۰ در ۱۰۰ بندی ۶۰۰ هزار تومان معامله شده است. این در حالی است که تا دو ماه پیش قیمت این بند کاغذ ۳۷۰ هزار تومان بوده است.
آمارها نشان میدهد که قیمت انواع کاغذ تحریر از برندهای چینی گرفته تا اندونزی در یک روز گذشته با افزایش حداقل ۳۰ هزار تومانی روبرو شده است.
این افزایش قیمت در بازار کاغذ که دلایل متعددی دارد در حالی رخ داده که در بازار رکود در یکسال گذشته وجود داشته و حتی با افزایش نرخ ارز در نیمه نخست سال نیز قیمتها در این بازار تکان نخورده بود. حالا نیز با توجه به اینکه برخی شرکتهای تولیدی کاغذ اعلام کردهاند که قیمت محصولات خود را ۸ تا ۱۰ درصد افزایش خواهند دادT واردکنندگان به افزایش کاغذهای خود- که بعضاً ماههاست در انبارها مانده است- پرداختهاند.
ناشران و چاپخانهداران بسیاری در روزهای اخیر از وضعیت نابسامان بازار کاغذ ابراز نگرانی کردهاند؛ چرا که با وجود توزیع کاغذ دولتی، هنوز ناشران بخشی از نیاز خود را از بازار آزاد تهیه میکنند و این یعنی گران شدن قیمت کتاب و چند نرخی شدن قیمتها در بازار کتاب. موضوعی که موجب دورتر شدن مخاطب از کتاب و خالی شدن سبد خرید خانوار از این کالای فرهنگی میشود.
متوسط قیمت کتاب طبق آمار خانه کتاب در ماه بهمن ۵۰ هزار تومان اعلام شده است، با این وجود به نظر میرسد که در سال آتی و با این افزایش قیمتها متوسط قیمت کتاب به بالای ۸۰ هزار تومان برسد.
امیر حسینزادگان، مدیر انتشارات ققنوس، در این زمینه به تسنیم میگوید: با توجه افزایش قیمت کاغذ در بازار اگر وضع به همین شکل ادامه پیدا کند، ما شاهد ۶۰ تا ۷۰ دصد افزایش قیمت کتاب در سال آینده خواهیم بود.
وی ادامه میدهد: ما نیز به مانند برخی از ناشران دیگر کمبود کاغذ خود را از بازار آزاد تهیه میکنیم، ما تلاش کردیم که افزایش قیمتها تاثیری روی شمارگان نشر نگذارد اما نمیتوان گفت که برای کل صنعت نشر چنین اتفاقی نمیافتد.
حسینزادگان تصریخ میکند: با توجه به اینکه در آستانه سال جدید قرار داریم و تورم سالیانه نیز از راه خواهد رسید، کتاب گران خواهد شد، شمارگان نشر کاهش پیدا میکند و قیمت تمام شده برای ناشر نیز افزایش مییابد چرا که تعرفههای چاپ و ... با کاهش شمارگان کاهش پیدا نمیکند.
وی ادامه میدهد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال جاری تلاش کرد که کاغذ خوبی در اختیار ناشران قرار دهد، اما اینگونه نیست که کل نیاز ناشر با این کاغذها برآورده شود، زمانهایی که ناشر نیاز به کاغذ دارد و کاغذ وزارت ارشاد در دسترس نیست، باید از بازار آزاد تهیه کند.